491

Plaće > Godišnji pregledi > Godišnji obračun plaće
Napravljene korekcije na godišnjem obračunu plaće, tako da sada nudi prosječne stope i godišnje porezne osnovice propisane za godišnji obračun za 2012.godinu.
Novo dodano na godišnji obračun je mogučnost korekcije i prireza i to onog dijela koji nije vezan uz korekciju poreza. Npr. Ako smo djelatniku obračunavali plaću sa krivom stopom prireza bilo da je prirez uveden, korigiran ili kriva stopa prireza. Zbog toga je potrebno i unijeti pod: Plaće > Matični podaci > Općine i gradovi DETALJI stope i datume od kada se te stope primjenjuju. Nije potrebno svim općinama i gradovima, već samo onima koje su bile u opticaju kod obračuna kroz godinu (sustav će vas upozoriti da nema zadanih datuma i stopa i navesti za koje općine i (ili) gradove).
Kod ispisa (otvara se automatski nakon ispisa godišnjeg obračuna) ‘Specifikacija poreza na dohodak i prireza po općinama i radnicima’ i ‘Zahtjev za povrat više uplaćenog poreza na dohodak’, napravljene su korekcije u opisu, odnosno dodani članci iz Zakona o porezu na dohodak i Pravilnika o porezu na dohodak, uz do sada navedene.
U dijelu gdje se navodi isplata na žiro račun, izmjenjeno je da sada nudi isplatu na IBAN.

By | 2012-12-01T00:00:00+01:00 01.12.2012|Plaće|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment